Складено перелік препаратів, які необхідно взяти у відпустку / фото УНІАН

Літо настало, люди почали роз'їжджатися в теплі краї, щоб погрітися на сонечку, позасмагати та купатися. А щоб ніщо не зіпсувало відпустку – не забудьте взяти медикаменти.

Перетворювати сумку на філію аптеки не потрібно. Беріть препарати тільки для полегшення симптомів, без яких і так все б обійшлося. Інші препарати повинен призначати лікар, розповів "Здоров'ю 24" кардіолог і дієтолог Філіп Кузьменко.

1. Нестероїдні протизапальні препарати: Ібупрофен або Парацетамол. Повинні бути у будь-якій аптечці. Спектр застосування величезний: біль будь-якої локалізації (від головного, до болю в горлі при застуді), лихоманка, похмілля.

Відео дня

Читайте такожСупрун дала поради для безпечного відпочинку

2. Антигістамінні. Якщо ви алергік – візьміть із собою пачку Лоратадину або Цетиризину.

3. Судинозвужувальні краплі (спреї) в ніс. Якщо захворієте на застуду, то це ще півбіди. А ось 2-3 ночі не спати через закладеність носа – біда.

4. Антисептики. Підійде будь-який: перекис водню, хлоргексидин і т. п. Принципово не важливо, чим обробити рану. Хлоргексидин найбільш ефективний і безболісний.

5. Сонцезахисний крем. Купуйте з SPF не менше 30. Наносьте його часто, не намагайтеся привезти залишки додому. Кожен раз після купання потрібна нова порція. І навіть якщо ви в кремі, все одно уникайте пікової активності сонця.

6. Засіб для обробки згорілої на сонці шкіри. Довели свою ефективність лосьйон з Алое Віра.

7. Розчини для регідратації. Діарея мандрівника, харчове отруєння – часті супутники туриста. Наш організм може впоратися з обома проблемами самостійно. Головне - відновлювати втрату рідини, яка відбувається при проносі й блюванні. Чесно кажучи, достатньо пити просту бутильовану воду. Але якщо в неї додати електроліти – то ефект буде швидшим.

8. Лоперамід – антидіарейний препарат. Перешкоджає проносу. Використовувати тільки як екстрений захід, якщо ви у дорозі та не маєте доступу до туалету.

9. Антациди – щоб не страждати від печії, після рясного застілля.

10. Перев'язувальні матеріали. Бинти, пластир. Хоча б кілька штук.