REUTERS

За дорученням Ріната Ахметова, членам сімей 34 загиблих гірників отримають по 100 тисяч гривень.

Про це УНІАН повідомили в Гуманітарному штабі Ахметова.

Допомога в загальному розмірі 225 тисяч гривень отримають 16 потерпілих, розмір допомоги варіюється від ступеня отриманих травм.

Відео дня

Читайте такожШтаб Ахметова виплатить матеріальну допомогу сім'ям загиблих гірників на шахті ім.Засядька

«На жаль, питання звільнення від податків на рівні уряду України так і не вирішене. За дорученням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб збільшить суму виплат таким чином, щоб люди могли отримати заплановану допомогу і не постраждали в результаті її оподаткування. Ці сім'ї втратили годувальників, для них зараз дуже важлива матеріальна підтримка, тому ми не будемо чекати рішення проблеми із звільненням від податків з боку Кабінету міністрів», - розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

***

Благодійний фонд Ріната Ахметова вже багато років надає допомогу загиблим і постраждалим шахтарям. І перша шахта, яка отримала цю допомогу, була саме шахта ім. Засядька. У серпні 2006 року на цій шахті сталася аварія, в ході якої загинули 26 осіб. З тих пір в рамках програми «Допомога в надзвичайних ситуаціях» фонд підтримав 11 шахт Донбасу - Донецьку, Дзержинську, Макіївці, Краснодоні, Красному Лимані. У загальній складності матеріальна допомога загиблим шахтарям склала понад 20 мільйонів гривень.