Ілюстрація / REUTERS

До Ужгорода спеціальним транспортом доставили сироватку від дифтерії.

Про це повідомляє Закарпатський обласний центр здоров’я.

Читайте такожУ Тернопільській області підтверджений випадок захворювання на дифтерію

Відео дня

Зазначається, що сироватку від дифтерії доправили із сусідніх областей: по три флакони дифтерійного антитоксину дали Львівська та Чернівецька області, два - Івано-Франківська.

Ще 100 флаконів антитоксину, додали в центрі здоров’я, придбала Індія. Наразі перевіряється наявність реєстрації цього препарату в Україні.

"Якщо він (препарат - УНІАН) відповідатиме всім вимогам, то вже 30 жовтня його доставлять літаком в Ужгород. Наразі стан хворих на дифтерію стабільний, нових випадків захворювання не виявлено", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня з діагнозом «дифтерія» було госпіталізовано студента-іноземця, який навчається на 5-му курсі медичного факультету № 2 Ужгородського національного університету.

22 жовтня до обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано ще двох пацієнтів з діагнозом «дифтерія». 

23 жовтня додатково у 12 осіб лабораторно визначили паличку дифтерії, їх усіх також госпіталізували. Цього ж дня було використано всі вісім наявних у Закарпатській області доз протидифтерійної сироватки. Згодом у МОЗ України ухвалили рішення про перерозподіл 20 протидифтерійних флаконів сироватки для Закарпаття з інших регіонів України.

Як відомо, на медичному факультеті № 2 Ужгородського національного університету навчаються 1400 студентів-іноземців, зокрема з Індії.