Льодяники руйнують емаль / YouTube

В ротовій порожнині є велика кількість різноманітних мікроорганізмів. Карієс починається з того, що на зубі фіксується конгломерат бактерій, що, переробляючи вуглеводи з залишків їжі, виділяють кислоти. Ці кислоти вступають у реакцію з емаллю зуба, вона послаблюється, а потім руйнується і в зубі з'являється карієс.

Читайте такожУ Києві зафіксували новий випадок дифтерії, у столиці не залишилося жодної дози сироватки - ЗМІ

Найбільш негативно впливають на зуби цукерки-льодяники, тому що їх потрібно тривалий час тримати в роті і той цукор, який міститься в них - прискорює руйнування емалі зубів, каже лікар-стоматолог з 30-річним стажем Ярослав Заблоцький.

Відео дня

Крім того, бактерії зубного нальоту є однією з найпоширеніших причин захворювання ясен. Однією з основних причин випадіння зубів є серйозне і необоротне захворювання ясен - пародонтит. Необхідно вчасно прийняти заходи, щоб захворювання ясен не прогресувало.

«В Америці 50% людей мають пародонтит, а в Україні - 80%. Якщо всіх українців розділити на три частини, одна частина - має карієс, але немає пародонтиту, друга - має пародонтит, але немає карієсу і третя - має і карієс і пародонтит, - розповідає Заблоцький. - Така сумна статистика виникла просто тому, що більшість людей не вміють правильно доглядати за зубами».