Ілюстрація \ REUTERS

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) попередило Прикордонну службу, керівників обласних та Київського міського лабораторних центрів МОЗ про ситуацію з коронавірусом в Китаї.

Читайте такожУкраїнцям дали рекомендації через новий вірус в Китаї

Також їм нагадали про актуальні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо нового коронавірусу, йдеться у повідомленні на сайті МОЗу.

Відео дня

Крім цього, МОЗ нагадує про основні заходи профілактики, яких необхідно дотримуватись при відвідуванні країн, де були зареєстровано випадки nCoV. Зокрема, уникати тісного контакту з людьми,  що мають симптоми  гострої респіраторної інфекції; частіше мити рук з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням; уникати тісного контакту з тваринами на фермах або у дикій природі; люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовників, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Як повідомляв УНІАН, вірус, який зареєстровано в Китаї, відноситься до групи коронавірусів і провокує в інфікованих ним людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим китайським вірусом були пов'язані з гуртовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Крім білух та інших морських ссавців на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією деяких ЗМІ, продавалися також кажани, кури, кролики та змії. Один з цих видів, швидше за все, і став джерелом зараження. Влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу здатний передаватися в тому числі від людини до людини. Національний інститут охорони здоров'я США працює над розробкою вакцини проти нового вірусу.