Стан хворих - середнього ступеню тяжкості / фото УНІАН

27 січня 7 студентів, які навчаються в Івано-Франківському національному медичному університеті, були госпіталізовані до інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція".

Хворі скаржились на загальну слабість, болі в животі, підвищення температури тіла, діарею. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Читайте такожДіти на Чернігівщині отруїлися небезпечною рослиною

Відео дня

У ході санепідобстеження встановлено, що хворі пов’язують виникнення захворювання зі вживанням лавашу з курячим м’ясом, придбаним у закладі "Сандвіч-бар" в Івано-Франківську.

У хворих самопочуття погіршилося 24-25 січня, наразі їхній стан – середнього ступеня важкості.

Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження осередку та позапланова перевірка закладу.

У ході епідрозслідування встановлено низку порушень, серед яких, зокрема: привізна вода невідомого походження, відсутність контролю температурного режиму холодильного обладнання, приготування курячого м’яса в домашніх умовах та відсутність маркування на деяких продуктах.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року на Львівщині 15 осіб отруїлися у ресторані.