Зоряна Скалецька / Фото УНІАН

Реформа системи охорони здоров’я - найважливіша та найскладніша з усіх, і вона має продовжитися. Про це очільниця Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька написала на своїй сторінці у Facebook після голосування у Верховній Раді, яке відправило у відставку склад Кабінету Міністрів.

Як зазначила Скалецька, щоб провести фундаментальні зміни в системі охорони здоров’я, потрібно більше часу, ніж півроку.

«За ці 6 місяців роботи в непростих умовах нам вдалося підготувати лікарні та провести перший етап контрактування лікарень для надання медичної допомоги. Вдалося досягнути суттєвого прогресу в окремих галузях: це, передусім, трансплантологія, вакцинація, екстрена допомога. Розроблено стратегію подолання онкологічних захворювань», - зазначила вона.

Відео дня

Скалецька також подякувала Президенту України та своїй команді за можливість працювати на посаді, та побажала наснаги наступнику на посаді голови МОЗ.

«Для мене надзвичайно важливо, щоб на цю посаду була призначена людина, яка відстоюватиме продовження зміни в нашій системі. Адже ця реформа є неминучою та вкрай необхідною як елемент національної безпеки, як гарантія збереження здоров’я українців. Я можу пообіцяти, що в будь-якому статусі залишаюся адвокатом медичної реформи. Я багато років працювала над цією реформою до призначення міністром і продовжу роботу у цій галузі як експерт», - наголосила Скалецька.