Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) направить найближчими днями експертів в Україну у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Читайте такожУ Чернівцях з підозрою на коронавірус госпіталізували ще одного чоловіка

Відео дня

"ЄРБ ВООЗ направляє найближчими днями три місії - в Азербайджан, Україну і Чорногорію - в рамках заходів щодо забезпечення готовності та реагування на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше і. про. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузин заявляв, що найближчим часом в Україну прибудуть дві місії Всесвітньої організації охорони здоров'я, які допоможуть у боротьбі з поширенням коронавірусу.

Крім того, у ВООЗ назвали помилковими надії на зникнення COVID-19 влітку. При цьому директор програми з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан заявив, що вірус може зберегти здатність поширюватися.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня в Україні було підтверджено перший випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.

На сьогодні у світі було зареєстровано 102 тис. 186 випадків захворювання COVID-19, з них 3 тис. 491 летальний, водночас 57 тис. 389 (56,2%) осіб одужали.