Гімнастика доктора Шишоніна / groupon.jp

Метод доктора Олександра Шишоніна базується на тому, що нерідко наслідками проблем з шиєю можуть бути гіпертонія, хронічні головні болі та інші захворювання.

Читайте такожЯк сісти на шпагат: комплекс ефективних вправ для швидкої розтяжки з розхлопомУ такому випадку таблетки пити марно. Необхідно зміцнити м'язи шиї, що допоможе усунути нестабільність шийних хребців, яка є першопричиною багатьох нездужань.

Комплекс вправ

Вправа «Метроном»

Відео дня

Схиляємо голову в право. Відчувши напругу м'язів, фіксуємо голову в такому положенні на півхвилини. Робимо аналогічний нахил в іншу сторону. Повторюємо п'ять разів для кожної сторони.

Вправа «Пружина»

Опускаємо голову вниз, намагаючись дотягнутися підборіддям до шиї. Спину тримаємо рівно. Затримуємо голову в такому положенні на 10 секунд. Піднімаємо голову вгору. Повторюємо п'ять разів.

Вправа «Гусак»

Нахиляємо голову до лівого плеча на 10 секунд, потім на такий же час до правого. Повторюємо п'ять разів в кожну сторону.

Гімнастика для шиї Шишоніна / anews.com

Вправа «Погляд в небо»

Максимально повертаємо шию в бік і фіксуємо на 10 секунд. По черзі робимо це вліво, потім вправо, враховуючи вказаний інтервал часу.

Вправа «Рама»

Кладемо ліву руку на праве плече, повернувши голову вліво. Фіксуємо положення тіла на 10 секунд. Потім робимо те ж у зворотний бік.

Вправа «Факір»

Стуляємо долоні над головою пальцями вгору. Кожні 10 секунд повертаємо голову по черзі то вліво, то вправо.

Вправа «Літак»

Витягуємо руки в різні сторони. Стежимо за тим, щоб вони не згиналися в ліктях. Через кожні 10 секунд опускаємо їх, щоб відпочити, і повторюємо вправу знову.

Вправа «Чапля»

Максимально витягаємо підборіддя вгору, опустивши руки вниз. Через кожні 10 секунд повертаємося у вихідне положення, але тільки на 1-2 секунди, не більше.

Шийна гімнастика Шишоніна / sm-news.ru

Вправа «Дерево»

Піднімаємо руки вгору, щоб долоні були паралельні стелі, а пальці лівої і правої руки злегка торкалися. Кожні 10 секунд ненадовго опускаємо руки і повторюємо вправу знову.

Вправа «Балет»

Сидячи, схиляємо голову в бік, піднімаємо руку, затримуємося на 5-7 секунд. Виконуємо повільно і обережно, без ривків, не допускаючи дискомфорту, по 5 разів в кожну сторону. Цю вправу потрібно для глибокого опрацювання і розтяжки бічній поверхні шиї.

Вправа «Хитрий атлант»

Повертаємо голову в бік і піднімаємо її вгору, ніби дивимося в небо. Рука лежить під потилицею, на першому шийному хребці. Так ви акцентуєте увагу на потилиці, і краще напружуються м'язи. Не закидайте голову. Так ми розтягуємо бічні м'язи. Робити 5 разів.

Вправа «Полурамка»

Рукою візьмемо за плече і підтягнемо його на себе, при цьому треба тиснути на нього підборіддям. Треба, щоб напружилися сходові м'язи передньої поверхні шиї. По 5 разів в кожну сторону на 5-7 секунд. Якщо все зробили правильно, то незабаром вас чекають приємні відчуття.

***

Гімнастика для м'язів шиї завершується парою вправ на розтяжку.