Наразі в Україні підтверджено 7 випадків інфікування коронавірусом / фото REUTERS

У Сумській області у чотирьох людей підозрюють коронавірусну інфекцію.

Про це напередодні ввечері у Facebook повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Дмитро Кривцов.

«Сьогодні (16 березня – УНІАН) в закладах охорони здоров’я регіону перебуває чотири особи з підозрою на коронавірусну інфекцію. Їхній стан задовільний, проводяться відповідні дослідження», – написав посадовець.

Відео дня

Також Кривцов повідомив, що з метою координації дій у період складної епідемічної ситуації, при обласному управлінні охорони здоров’я працює оперативний штаб.

«Штаб займається виключно питаннями COVІD-19, збором, обробкою та наданням аналітичних висновків, які будуть основою для прийняття рішень на рівні області», – наголосив посадовець.

Він розповів також про наявність відповідного медичного обладнання в закладах охорони здоров’я області.

«У закладах охорони здоров’я області сьогодні наявно 65 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) та близько 30 кисневих концентраторів. Централізована подача кисню налагоджена фактично в усіх відділеннях інтенсивної терапії, за виключенням двох районів, де це питання опрацьовується», – йдеться у повідомленні.

При цьому Кривцов закликав жителів області захищати себе від інфікування, пам’ятати про правила захисту та додержуватись карантинних заходів.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадки COVID-19: в Чернівецькій області – 4 випадки, у Києві – 2 та в Житомирській області – один (один летальний).