Ірина Микичак - перший заступник глави МОЗ / фото: МОЗ

Ірині Микичак - віднедавна перший заступник міністра охорони здоров'я України. На цю посаду її призначив Кабінет міністрів на одному з березневих засідань. Чим відома одна з керівниць МОЗ - читайте нижче.

Біографія Ірини Микичак

Ірина Володимирівна Микичак народилася 11 червня 1961 року у Львові. Освіта - вища, є лікарем-педіатром, магістром державного управління. З квітня 2017 по грудень 2019 року очолювала Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА. До цього працювала медсестрою, дільничним педіатром, головним лікарем обласної лікарні.

Ірина Микичак - співзасновниця та координатор проектів ВООЗ, Світового банку, Агентства США з міжнародного розвитку, Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ та інших у сфері реформи перинатальної допомоги, сімейної медицини, онкопревенції, громадського здоров`я. Вона також заснувала регіональну освітню програму "Школа успішного медичного менеджера".

Відео дня

Заслужений лікар України.

Микичак працює у МОЗ з березня / фото: УНІАН

Декларація про доходи Микичак

Згідно з декларацією, яку чиновниця подала, заступаючи на посаду першого заступника міністра, у її власності є квартира у Львові (площа - 82,6 кв. м). Цим житлом вона володіє спільно з іншими членами родини. У повній власности Ірини Микичак - гараж площею 32,6 кв. м. Чоловік чиновниці є власником львівської квартири площею 66,8 кв. м, а також земельної ділянки у курортному селищі Славське (площа - 700 кв. м). 

Працюючи у Львівській ОДА, за 2019 рік Микичак отримала 433,3 тис. гривень зарплати. Також родина має низку банківських рахунків у "Приватбанку".

Призначення у МОЗ

На посаду першого заступника міністра охорони здоров'я Іллі Ємця призначена рішенням Уряду 18 березня 2020 року.