Стан малюка покращився, його зняли з кисневої дотації / фото vsn.com.ua

У Чернівецькій обласній дитячій лікарні перебуває новонароджений хлопчик із підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернівецької обласної державної адміністрації, хлопчик народився від матері із підозрою на коронавірус, яка мала контакт із особою, в якої підтверджено COVID-19.

«Стан малюка покращився, його зняли з кисневої дотації», – зазначили у прес-службі.

Відео дня

Окрім того, в Чернівецькій ОДА додали, що в реанімаційному відділенні Глибоцької центральної районної лікарні надають допомогу чотирьом особам. Коронавірус підтверджено у одного із цих пацієнтів, решта – із підозрою.

«Одного хворого госпіталізували до медичного закладу у ніч проти неділі, 5 квітня, у тяжкому стані із пневмонією, його одразу ж підключили до апарату штучної вентиляції легень. Інші троє хворих – на кисневій дотації», – повідомила прес-служба.

Водночас в реанімації Сторожинецької центральної районної лікарні є пацієнти із підозрою на COVID-19, вони на кисневій дотації.

«Це троє дорослих та одна дитина. Стан хворих – стабільно тяжкий. Якщо дитині погіршає, її планують перевести в обласну дитячу лікарню», – зазначили в прес-службі.

Окрім того, у Кіцманській центральній районній лікарні є один пацієнт, який підключений до апарату штучної вентиляції легень. У нього пневмонія та аритмія.

Разом з тим, у Чернівецькій обласній клінічній лікарні на апаратах ШВЛ перебувають двоє осіб з коронавірусом. Ще одна пацієнтка із підтвердженим COVID-19 – на кисневій дотації. Також на кисневій дотації троє осіб із підозрою на коронавірус.

У реанімаційному відділенні Чернівецької міської лікарні №1 є троє пацієнтів, у двох з яких підтверджено коронавірус.

«Якщо позитивна динаміка збережеться, хворих переведуть до інфекційного відділення. Стан хворого із підозрою на COVID-19 поки що тяжкий», – зазначили в прес-службі.

Також одна пацієнтка у важкому стані перебуває на лікуванні у Хотинській центральній районній лікарні.

«У неї двобічна пневмонія, перебуває на кисневій підтримці», – повідомили у прес-службі ОДА.

Станом на 6 квітня у Чернівецькій області зафіксовано 225 випадків коронавірусної інфекції. З них п’ятеро осіб померли, а 11 – одужали і були виписані з лікарень.