Уряд компенсуватиме вартість ліків для ревматичних захворювань / Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів України включив до програми реімбурсації (компенсації вартості) препарати для лікування ревматичних захворювань.

"Проектом пропонується розширити програму реімбурсації лікарських засобів "Доступні ліки" лікарськими засобами для лікування ревматичних хвороб і запровадити відпуск даної групи препаратів за електронним рецептом. Зокрема, перелік міжнародних не патентованих назв лікарських засобів пропонується доповнити розділом "Ревматичні хвороби ", який буде включати в себе такі препарати як "Хлорохін "і "Гідроксихлорохін", - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ході засідання уряду.

Читайте такожНедешеве "задоволення". Скільки коштує лікування коронавірусу в українських лікарнях

Відео дня

Реімбурсація - це механізм повної або часткової оплати лікарських засобів, що включені до деталізованого опису з бюджету.

Довідка УНІАН. Під час пандемії коронавірусу «Плаквеніл», що містить діючу речовину гідроксихлорохін, почали використовувати для лікування пацієнтів з важкими симптомами COVID-19. Це призвело до ажіотажу навколо цього медикаменту в аптеках.

За словами глави МОЗ Степанова, в Україні близько 14 тис. хворих на системний червоний вовчак.

8 квітня Степанов заявив, що у МОЗ домовилося з компанією-виробником «Плаквенілу» про поставку додаткової партії препарату всією країною.