Таблетки від кашлю / depositphotos.com

Кашель – це захисний рефлекс, що дозволяє очистити дихальні шляхи від надлишку секрету або сторонніх тел. У результаті високого тиску в грудній клітці і в легенях під час відкриття голосової щілини раптово викидається повітря, яке захоплює наявні на його шляху частинки.

Кашель: список ліків

Існує безліч препаратів, які приймаються при кашлі. Ось деякі з тих, які себе добре зарекомендували.

Амбробене

Відео дня

Читайте такожТоп-6 таблеток проти глистівПрепарат протипоказаний при підвищеній чутливості до компонентів.

Для таблеток і сиропу також: рідкісні спадкові стани, через які можлива несумісність із допоміжними речовинами препарату.

Таблетки 30 мг приймають внутрішньо після їди з достатньою кількістю теплої рідини (наприклад чай або бульйон).

Діти віком 6-12 років: зазвичай призначають дозу ½ таблетки 2-3 рази на добу (еквівалентно 30-45 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

Діти віком старші 12 років та дорослі: як правило, доза становить 1 таблетку 3 рази на добу протягом перших 2-3 днів (еквівалентно 90 мг амброксолу гідрохлориду на добу). Лікування слід продовжувати, беручи 1 таблетку 2 рази на добу (еквівалентно 60 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

У разі необхідності терапевтичний ефект для дорослих і дітей віком старше 12 років може бути підвищений застосуванням 2 таблеток 2 рази на добу (еквівалентно 120 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

Бромгексин

Препарат протипоказаний при гіперчутливості до компонентів лікарського засобу, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, захворюваннях дихальної системи.

Застосовувати внутрішньо, незалежно від прийому їжі. Тривалість прийому залежить від показань і перебігу хвороби й встановлюється індивідуально.

Дорослим та дітям з 14 років: по 1-2 таблетки (8-16 мг) 3 рази на добу. Курс лікування – 4-5 днів.

Дітям з 6 до 14 років, а також хворим з масою тіла менше 50 кг: по 1 таблетці (4-8 мг) 3 рази на добу. Курс лікування – 4-5 днів.

Лазолван

Препарат протипоказаний при гіперчутливості до компонентів. А також у випадку рідкісних вроджених порушень обміну речовин можлива непереносимість допоміжної речовини препарату.

Таблетки слід приймати після їжі та запивати водою.

Тривалість курсу лікування залежить від характеру захворювання та ефективності проведеної терапії.

Мукалтин

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до компонентів препарату.

Таблетки від кашлю інструкція / depositphotos.com

Таблетки слід приймати не розжовуючи, запивати великою кількістю води.

Дорослим і дітям старше 12 років – по 2 табл. 4 рази на добу до прийому їжі. Дози для дітей віком 1-3 роки – по 1 табл. 3 рази на добу, 3-12 років – по 1 табл. 4 рази на добу.

При застосуванні дітям препарат можна розчинити в третині склянки теплої води (за бажанням додати цукровий або фруктовий сироп).

Тривалість курсу терапії становить від 7 днів до 1-2 місяців в залежності від форми захворювання.

Пектусин

Препарат протипоказаний при спазмофілії, ларинготрахеїті, цукровому діабеті, підвищеній чутливості до складових компонентів, дітям у віці до 7 років, при бронхіальній астмі.

Застосовується дорослим і дітям старше 7 років по 1 таблетці під язик (тримають у роті до повного розсмоктування) 3 - 4 рази в день. Тривалість застосування обумовлена перебігом захворювання, досягнутим терапевтичним ефектом.