Кабінет міністрів України розпорядженням № 776-р від 28 травня за пропозицією Міністерства фінансів та Міністерства освіти та науки виділив з державного бюджету 17,6 млн. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців, журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей загиблих шахтарів, дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, талановитих і обдарованих дітей.

Текст відповідного розпорядження за підписом прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО розміщений на Урядовому порталі.

Уряд доручив Державному казначейству профінансувати ці витрати у межах бюджетних призначень, установлених для Міністерства освіти та науки у державному бюджеті на 2008 рік для здійснення відповідних заходів.

Відео дня

Уряд зобов’язав Міносвіти, Раду міністрів АРК, обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації забезпечити цільове використання виділених коштів та затвердити відповідні кошториси і списки дітей, що направлятимуться для оздоровлення та відпочинку.

Згідно з розпорядженням Кабміну, закупівля послуг, які надаються оздоровчими закладами, здійснюється в установленому законодавством порядку.

Кабінет міністрів також зобов’язав Раду міністрів АРК, обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації до 5 жовтня 2008 року поінформувати МОН про використання виділених коштів для подання Мінфіну до 15 жовтня цього року узагальненого звіту.