Торік на Херсонщині було оздоровлено понад 100 тисяч дітей, але рекреаційні потужності області свідчать, що оздоровлюватися щороку можуть близько 200 тисяч дітей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив у Скадовську на виїзному засіданні колегії Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту перший заступник голови облдержадміністрації Ігор ЯКОВЛЄВ.

За його словами, регіон має для цього все необхідне - морське узбережжя з курортно-лікувальною базою, потужну мережу оздоровчих закладів, підготовлений персонал та структури, які займаються організацією курортно-туристичної діяльності.

Відео дня

Також, наявні в області природні умови (геотермальні лікувальні води), дозволяють оздоровлювати дітей не тільки влітку, а протягом всього року. Це, в свою чергу, дасть можливість суттєво підвищити рентабельність роботи оздоровчих закладів, а відтак - з`являться додаткові кошти на модернізацію та подальший розвиток курортної інфраструктури. Для організації цілорічного оздоровлення дітей в області зараз працюють над тим, щоб об`єднати зусилля всіх зацікавлених у даному проекті сторін - державних органів, органів місцевого самоврядування, оздоровчих закладів та інвесторів.

В той же час, на думку заступника губернатора, система оздоровлення дітей в Україні повинна базуватися на єдиних для всіх стандартах і нормативах. У тому числі, щодо суми коштів, які повинні витрачатися на оздоровлення дітей. На даний час оздоровленням дітей в Україні займаються чотири міністерства і у них різні підходи до цього питання. За словами першого заступника голови облдержадміністрації, повинен бути єдиний розпорядник коштів на оздоровлення дітей, і це необхідно передбачити у Законі України "Про оздоровлення і відпочинок дітей".