Ліки, що містять наркотичні речовини, наркотики / Фото: УНІАН

В обговорені цього питання взяли участь члени Робочої групи з питань профільного супроводу державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, члени Постійної робочої групи МОЗ України з питань профільного супроводу державної закупівлі лікарських засобів для лікування онкогематологічних хворих дорослого віку, члени Постійної робочої групи МОЗ України з питань профільного супроводу державної закупівлі лікарських засобів, радіофармпрепаратів для лікування онкологічних хворих дорослого віку, а також представники пацієнтських організацій та громадськості.

Читайте такожРатифіковано зміни до угоди СОТ щодо експорту ліків, вироблених без дозволу власника патенту

Заступник Міністра охорони здоров`я України Ігор Перегінець нагадав, що номенклатура лікарських засобів минулого року широко обговорювалася та проходила всі необхідні затвердження, і в ній використовувалися міжнародні непатентовані назви лікарських засобів.

Відео дня

«Список лікарських засобів було надано міжнародній організації, яка підготувала перелік можливих до закупівлі лікарських засобів. Нагадаю, що Crown Agents купуватиме лише зареєстровані в Україні лікарські засоби, за найнижчою ціною. Всі препарати з переліку проаналізує Державний експертний центр, який надасть вичерпну інформацію по кожній позиції: дані про клінічні дослідження, про історію використання препарату, тощо», - додав заступник Міністра охорони здоров`я України.

Свої висновки та обґрунтування щодо цих препаратів можуть надати медичні експерти.