Цього літа в Україні було оздоровлено 3 мільйона 83 тисячі дітей. Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, такі дані оприлюднив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.

Він зауважив, що в планах міністерства було оздоровити до 3 млн. дітей.

Також Ю.ПАВЛЕНКО повідомив, що на забезпечення оздоровлення дітей було направлено 1 млрд. 18 млн. 499 тис. 590 грн. Попередній прогноз щодо залучення коштів, як з державного бюджету, так і з позабюджетних джерел, становив близько 900 млн. грн.

Відео дня

Ю.ПАВЛЕНКО нагадав, що на початку літа Президент України Віктор ЮЩЕНКО видав Указ «Про літнє оздоровлення та відпочинок дітей, учнівської та студентської молоді у 2008 році». В Указі глава держави поставив центральним і місцевим органам виконавчої влади чіткі завдання щодо оздоровлення, підвищив рівень відповідальності за організацію процесу оздоровлення.

Ю.ПАВЛЕНКО повідомив, що завдяки комплексу організаційних заходів вдалося зменшити кількість травматичних або трагічних випадків в дитячих оздоровчих закладах. Постійно діє Комісія, до складу якої увійшли працівники Мінсім’ї, Генеральної прокуратури України, місцевих органів виконавчої влади та інших зацікавлених відомств, працює «гаряча лінія» Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту щодо оздоровлення. Завдяки усім цим заходам протягом літнього періоду спостерігалась тенденція до покращення якості оздоровлення.

Ю.ПАВЛЕНКО зазначив, на сьогодні забезпечено оздоровлення 13 тис. 982 дітей з шести західноукраїнських областей, що постраждали від повені, та 193 дитини з Грузії.

Міністр також наголосив, що влітку постійно проводились перевірки умов перебування дітей у закладах, і в усіх зафіксованих порушеннях стандартів оперативно приймались жорсткі рішення щодо усунення недоліків.