Фото: УНІАН

За оперативним повідомленням територіального органу Держпродспоживслужби в Миколаївській області з 6 по 11 жовтня у Миколаєві зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців дитячого садка № 17, внаслідок якого постраждало 5 дітей.

Читайте такожВ Одесі почали перевірку елітного ресторану, в якому отруїлись понад 20 осіб

Попередній діагноз «гострий гастроентероколіт» встановлено 4 особам, «харчова токсикоінфекція» – 1 особі. До обласної дитячої інфекційної лікарні у стані середньої важкості госпіталізовано 3-х дітей, решта - отримує лікування в амбулаторних умовах.

Відео дня

Перевірка дитсадка виявила, що у харчоблоці не дотримувалися температурний режим при зберіганні харчових продуктів, приготуванні страв із січеного м’яса, риби, під час реєстрації інфекційної захворюваності у групах не дотримувалися санітарно-протиепідемічного режиму.

Читайте такожБуковина: кількість людей, які отруїлися на весіллях, зросла до 45, серед них вагітні та діти

Тривають санітарно-мікробіологічні дослідження для встановлення джерела та факторів передачі інфекції. Обстежено хворих, контактних дітей та персонал закладу для виявлення етіологічного фактору захворювання. У вогнищі проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.