Державний комітет ветеринарної медицини України відповідно до вимог Санітарного кодексу наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро пропонує здійснити аудит ветеринарних служб Польщі для вивчення систем контролю за тваринами і за наслідками аудиту розглянути можливість підписання ветеринарного сертифікату на імпорт в Україну великої рогатої худоби з Польщі.

Про це УНІАН повідомила прес-служба Держкомветмедицини України.

Крім того, повідомляється, що фахівці ветеринарної медицини України з 22 вересня до 1 жовтня поточного року здійснили інспекцію польських м’ясопереробних підприємств щодо можливості постачання в Україну власної продукції польських підприємств. За обопільною домовленістю обстеженню підлягав 61 об`єкт. За наслідками інспекції не видано довідку про епізоотичне благополуччя 10 господарствам (повітам), 12 підприємств відмовилися від проведення інспекції, на 2 – немає поголів`я, 1 - неблагополучне за трихінозом і 16 не відповідають ветеринарно-санітарним вимогам.

Відео дня

Як уточнили УНІАН у прес-службі держветкомітету, фахівці вивчають результати аудиту, і за перевіреними підприємствами дозволи на експорт ще не видавали.

Наголошується, що на сьогодні дозвіл на постачання до України м`яса та м`ясопродуктів мають 75 польських підприємств.