фото ssu.gov.ua

82% українців вважає, що корупція є найпоширенішою у медичних установах та Верховній Раді.

Читайте такожУ прокуратурі розповіли про обвинувальний акт щодо головного психіатра Міноборони

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва та фірмою “Юкрейніон соціолоджі сервіс” і презентовані сьогодні на прес-конференції у Києві.

Відео дня

У той же час 81% респондентів вважає, що найпоширеніша корупція у судах, а по 75% - в уряді та політичних партіях. 74% опитаних відповіли, що найбільш поширена корупція у прокуратурі.

Опитування також показало, що протягом останнього року 25% громадян особисто або ж їхні близькі давали хабарі. Зокрема, найчастіше це відбувалося у медустановах, про що вказали 46% опитаних, 22% респондентів зізналися, що давали хабарі у вищих чи середніх навчальних закладах, 14% - у місцевих органах влади.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведено з 18 вересня по 3 жовтня Фондом демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва та фірмою “Юкрейніон соціолоджі сервіс”. Всього було опитано 2 тисячі респондентів за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій Криму та окремих територій у Донецькій та Луганській областях). Похибка вибірки не перевищує 2,3%.