Росздоровнагляд вирішив випробувати на дітях інактивованої і живої вакцин проти грипу A/H1N1, розроблених на базах НВО «Мікроген», які почнуться з 15 і 19 жовтня відповідно.

«Обидві вакцини – і жива і інактивована – показали хорошу переносимість і низьку реактогенність, у зв`язку з чим у понеділок Росздоровнагляд видав дозвіл продовжити дослідження на дітях», – пояснив РІА Новини прес-секретар виробника вакцин Тимофій Пешков.

За його словами, з 15 жовтня планується почати дослідження інактивованої вакцини проти грипу A/H1N1 на 120 дітях від шести місяців до 18 років в Клінічній лікарні № 1 обласного центру алергології і імунології в Смоленську і в НДІ грипу РАМН в Санкт-Петербурзі.

Відео дня

Першими будуть щеплені 30 дітей від 12 до 18 років, 22 жовтня ще 30 дітей від шести до 12 років, 29 жовтня прищеплять дітей від трьох до шести років і в останню чергу - дітей від шести місяців до трьох років.

Крім того, на базах в Смоленську і Санкт-Петербурзі планується з 19 жовтня почати дослідження інактивованої вакцини на 30 добровольцях старше 60 років.

У дослідженнях живої вакцини повинні взяти участь 90 дітей від трьох до 18 років. Наукові бази розташовані в Пермі в Державній медичній академії імені Вагнера і в Санкт-Петербурзі в НДІ грипу РАМН.

Паралельно з дітьми у випробуваннях живої вакцини проти нового грипу також братимуть участь 30 добровольців старше 60 років. Початок досліджень запланований на 21 жовтня.

У Росії проти грипу A/H1N1, жертвами якого в світі сталі більш як 4,5 тисяч осіб, створено три вакцини: одна жива і три інактивовані.

focus.ua