Київрада підтримала ініціативу столичної міськдержадміністрації про створення Київського міського центру екстреної медичної допомоги служби медицини катастроф.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосувало 98 з 114 присутніх у залі депутатів Київради.

Центр функціонуватиме за адресою: вул. Ямська, 43. Наразі там розташовується міська станція швидкої меддопомоги та медицини катастроф. Центру виділено близько 600 кв. м площі.

Відео дня

Новоутворений центр буде віднесено до сфери управління Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА.

Депутати також затвердили статут новоствореного центру, в якому зазначається, що він, зокрема, займатиметься організацією надання екстреної медичної допомоги особам, які охороняються державою.

Також центр організовуватиме та виконуватиме медичні заходи при проведенні антитерористичних операцій; терміново реагуватиме на надзвичайні ситуації власними медичними підрозділами; здійснюватиме медичну практику шляхом надання екстреної меддопомоги та виконання функцій територіального вузла управління охорони здоров’я в інформаційно-аналітичній системі з надзвичайних ситуацій тощо.