Столична мiлiцiя виявила розтрату 55 млн. грн. бюджетних коштiв, які призначалися на закупiвлю медичного обладнання для лiкарнi "Київський мiський центр серця".

Як повідомили УНІАН у Центрi громадських зв`язкiв ГУ МВС України в Києві, мiлiцiя зiбрала матерiали на посадових осiб комунального пiдприємства "Iнженерний центр" Київської мiськадмiнiстрацiї та Київської мiської клiнiчної лiкарнi "Київський мiський центр серця", якi впродовж 2007-2010 рокiв, використовуючи службове становище, розтратили 55 млн. грн.

За даними ЦГЗ, у 2008 роцi "Київський міський центр серця" за розпорядженням Головного управлiння охорони здоров`я та медичного забезпечення КМДА придбав у кількох ТОВ медичне обладнання на 169 млн. грн. Втім, на обладнання на суму 55 млн. грн. були вiдсутнi документи, якi пiдтверджували б якiсть, кiлькiсть обладнання і факт придбання саме за витраченими сумами.

Відео дня

"За результатами ревiзiї фiнансово-господарської дiяльностi КРУ столиці встановило, що це обладнання було передане на баланс лiкарнi без вiдповiдних документiв, не пройшло обов`язкової сертифiкацiї, не було атестоване. А викликає сумнiв у законностi ввезення його в Україну, і, відповідно, також сумнів, що його взагалі можна використовувати для лікування кардіохворих", - зазначили в міліції.

Наразі слiдчим управлiнням київської міліції порушено кримiнальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодiння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримiнального кодексу України.