Кабінет міністрів України планує надавати виробникам дотації за екологічно чисте молоко, продане підприємствам для виготовлення продуктів дитячого харчування, у сумі 750 грн. за 1 тонну.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства, проект відповідної постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до розмірів бюджетної тваринницької дотації на 2011 рік» вже схвалений Кабміном, і після доопрацювання набуде чинності.

За словами міністра аграрної політики і продовольства України Миколи ПРИСЯЖНЮКА, в документі враховані звернення регіонів щодо відновлення бюджетної дотації за екологічно чисте молоко.

Відео дня

«Таке рішення стимулюватиме сільськогосподарських товаровиробників до виробництва екологічно чистого молока, сприятиме забезпеченню виробників продуктів дитячого харчування сировиною і наповненню вітчизняного ринку високоякісними дитячими продуктами у достатніх обсягах», - сказав М.ПРИСЯЖНЮК.

Він також зазначив, що скасування виплати дотації минулого року призвело до дуже скрутного фінансового стану виробників.

«Витрати на виробництво молока, яке використовується для виготовлення продуктів дитячого і дієтичного харчування, значно вище, адже воно засноване на органічному землеробстві. Тому наша принципова позиція - підтримувати таких виробників», - підкреслив керівник Мінагропроду.