Кілька десятків ліквідаторів аварії на ЧАЕС та членів їх сімей провели сьогодні пікетування під стінами Наукового центру радіаційної медицини НАМНУ, вимагаючи звільнення його директора Володимира БЕБЕШКА у зв’язку з його «корупційним методом розподілу грошей» Центру.

Як заявив кореспонденту УНІАН організатор акції Михайло ТЕРЕНТЬЄВ, премії, видані В.БЕБЕШКОМ у 2010 році, не відповідають посадам та рівню відповідальності персоналу закладу та ґрунтуються на лояльному ставленні до окремих працівників.

Посилаючись на наказ державної установи «Науковий центр радіаційної медицини» №262-К («Про річне преміювання за результатами роботи в 2010 році»), організатори акції повідомили, що головлікар отримав річну премію в розмірі майже 35 тис. грн., завгосп отримав 17 тис. грн., в той час як премія лікарів-хірургів у 2010 році становила лише 1 тис. грн.

Відео дня

За словами організаторів, премії також істотно відрізняються у працівників, які обіймають рівнозначні посади: наприклад, завідувач відділенням ендокринології отримав 4 тис. грн., а завідувач відділенням радіоіндуктивної патології – 17 тис. грн.

В акції взяли участь переважно пацієнти цього Наукового центру та їх родичі.

Як відзначають пікетувальники, в той час, як керівництво таким чином розпоряджається грошима Центру радіаційної медицини, пройти деякі процедури в закладі неможливо «через брак коштів у Центрі».

***Науковий центр радіаційної медицини (НЦРМ), створений у зв’язку з аварією на Чорнобильській атомній електростанції, почав функціонувати з 1 жовтня 1986 року.

НЦРМ є головною установою в Україні з медичних проблем Чорнобильської катастрофи, радіаційної медицини, радіобіології та з питань радіаційної гігієни, радіаційної епідеміології.