Система екстреної допомоги населенню за єдиними номером «112» розпочне роботу у Донецьку, Києві, Львові та Харкові (містах, які приймають чемпіонат Європи з футболу) наприкінці квітня - початку травня 2012 року.

Про це заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор БАЛОГА, відвідуючи Центр-112 у Донецьку, повідомили УНІАН у прес-службі МНС.

«Ще багато роботи попереду, але ми йдемо швидкими темпами. Міністерство вкладається у попередньо заплановані терміни, зокрема, завдяки тому, що уряд прийняв рішення і виділив у державному бюджеті на 2012 рік 450 млн. грн. Міністерству надзвичайних ситуацій на впровадження Системи-112», - повідомив В.БАЛОГА.

Відео дня

Міністр також додав, що для реалізації даного проекту на території всієї країни загалом необхідно 650 млн. грн. Ті 200 млн. грн, яких не вистачає, МНС сподівається отримати у наступному році, зазначив В.БАЛОГА.

«Цей рік для нас дуже багато значить. Ми запустимо 4 міста-мільйонники, а головне завершимо підготовку, щоб у 2013 році Система-112 охопила всю країну», - відзначив В.БАЛОГА.

Відповідаючи на запитання журналістів, міністр пояснив, що, впроваджуючи Систему-112, МНС використовує досвід країн Європейського Союзу та США.

«Оскільки в Україні немає розробника, який має досвід створення подібних технологій, ми обиратимемо серед світових лідерів – кращих експертів, які втілювали подібні системи у Європейському Союзі. Це будуть найсучасніші технології, компанії світового рівня», – відзначив міністр.

За його словами, впровадження Системи-112 в Україні є питанням національної безпеки і дасть змогу Україні гідно реагувати на сучасні виклики у сфері цивільного захисту.