Американські вчені довели, що постійне вживання солодкого болгарського перцю в три рази знижує ризик розвитку пухлин молочної залози.
Щоденне вживання перцю забезпечує така важлива якість як стресостійкість, допомагає справлятися з почуттям тривоги, нервозністю, хвилюванням. Висока концентрація каротеноїдів в цих перцях допомагає зміцнити імунну систему, сприяє поліпшенню взаємозв`язків між клітинами і захищає від сонячних променів знижує ризик інсульту на 50%. Вміщені в ньому вітаміни В6 і В9, уповільнюють старіння кровоносних судин.
Виділяється при готуванні перцю запах, так само має цілющі властивості. Запах допомагає справитися з головним болем і сприяє виробленню ендорфінів - "гормонів щастя".
Протипоказаннями до вживання болгарського перцю є наступні захворювання:
• порушення серцевого ритму
• геморой
• коліт
• виразка шлунка і дванадцятипалої кишки
• гастрит з підвищеною кислотністю шлункового соку
• загострення хронічних захворювань печінки і нирок
• підвищена збудливість нервової системи
• тяжка форма ішемічної хвороби (стенокардія)
• епілепсія
Маска омолоджуюча.
Протертий на м`ясорубці солодкий перець змішується зі збитим яйцем і 1 чайною ложкою сметани і на 15 хвилин наноситься на обличчя.
Після чого змивається теплою, потім холодною водою. Ніколи не витирайтесь рушником насухо, залиште шкіру злегка вологою.
Маска для старіючої шкіри.
Подрібнений солодкий червоний перець змішати з 1 столовою ложкою меду. Після чого накласти на обличчя, а через 15-20 хвилин також змити спочатку теплою, потім холодною водою.
Для оздоровлення сухою і блідою шкіри.
У киселеподібну масу з солодкого перцю додати по 1 чайній ложці сметани і морквяного соку. Наклавши на обличчя, змити водою через 20 хвилин.