Міністерство охорони здоров`я України має намір контролювати процес лікування побитої журналістки Тетяни Чорновіл.

 
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила міністр охорони здоров`я Раїса Богатирьова після засідання уряду.
 
Вона повідомила, що сьогодні вранці до лікарні, де перебуває Чорновіл, направлено представника МОЗ для того, щоб можна було надати всю необхідну консультативну допомогу людині».
 
«І є вже наш короткий звіт про стан здоров`я (журналістки), який базується на обстеженні лікарів лікарні, де перебуває Чорновіл. І зараз я хочу особисто поїхати (у лікарню), оскільки ми вважаємо, що потрібно постійно спостерігати за цією людиною, вести спостереження кваліфікованих лікарів, анестезіологів», - повідомила міністр.
 
Вона також зазначила, що лікарі сьогодні кваліфікують стан журналістки як середньої тяжкості і стабільний.
 
«Робитимемо все можливе, щоб вона швидко одужала», - сказала Богатирьова.
 
Як повідомляв УНІАН, журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновіл побили невідомі особи в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі недалеко від Києва.
 
За попередніми даними міліції, Чорновіл їхала у власному автомобілі, її раптово "підрізав" інший автомобіль, з якого вийшло кілька незнайомих чоловіків. Вони витягнули Чорновіл з машини, побили, а потім кинули в придорожній кювет.
 
Президент Віктор Янукович доручив правоохоронцям терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування биття Чорновіл.
 
Міліція у зв`язку з биттям Чорновіл відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.