Третьою за ступенем корисності він вважає перлову кашу / Arnapress.kz

Чим сильніше очищена від своїх оболонок крупа, з якої готувалася каша, тим менш корисним у результаті виявляється блюдо.

Читайте такожВажливо знати: Комаровський розповів, що повинно бути в кожній аптечці

Про це розповів відомий лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський. Коментуючи властивий кашам потенціал користі, доктор Комаровський зазначив: кращими є страви, що забезпечують організм енергією на тривалий час, що дають відразу великий комплекс корисних речовин, включаючи білки, вітаміни, мікроелементи та інші.

Відео дня

«Мікроелементи містяться в оболонках круп, тому, чим більше вони очищені, тим менше в них цінних властивостей. Найкориснішою, виходячи з цього критерію, є гречана каша: вона дає багато заліза і білка. На другому місці – вівсянка, котру треба варити. Якщо це пластівці швидкого приготування, наспіх залиті водою, таке блюдо лише нашкодить, після нього швидко підніметься цукор», - прокоментував Комаровський.

Третьою за ступенем корисності він вважає перлову кашу, що містить багато клітковини, очищає кишечник. На четвертому місці – пшонка: містить магній, поліпшує роботу серцево-судинної системи.

Також, прокоментував доктор Комаровський, організму корисні каші з кукурудзи і бурого неочищеного рису, що забезпечують його клітковиною, мінералами і білком. Крім того, він рекомендує вживати кашу з насіння льону – джерело поліненасичених оздоровлюючих судини омега-3 жирних кислот.

Говорячи про манну кашу, Комаровський сказав, що в основному вона містить швидко засвоювані вуглеводи і «підходить хіба що голодуючим дітям». Звичайним людям її вживання загрожує збільшенням у вазі.