Ілюстрація REUTERS

Виявилось, що 37% лікарень України досі не мають доступу до інтернету. Це призводить до затримки розвитку телемедицини в країні та обмежує новітні практики.

Міністерства цифрової трансформації повідомило, що 645 лікарень в Україні (37% з-поміж загальної кількості) не мають якісного інтернету.

Читайте такожУ ВР зареєстровано законопроект про сільську медицину

Відео дня

Відтак, до інтернету підключені 74,26% лікарень, а саме 1 304 з-поміж 1 756. Лише столиці підключення до якісної мережі потребують 46 медзакладів.

Відсутність інтернету в лікарнях знижує можливість розвитку телемедицини в закладі та обмежує впровадження новітніх практик. Й звісно, це унеможливлює користування wi-fi пацієнтами або відвідувачами.

"Щоб усі пацієнти могли одночасно користуватись wi-fi, потрібне гігабітне підключення. Але така публічна мережа неодмінно має бути відокремлена від внутрішньої мережі лікарні, щоб ніяка персональна інформація про пацієнтів не потрапила до зловмисників", – йдеться в повідомленні Мінцифри.

У міністерстві зазначили, що можливість надавати медичні послуги онлайн необхідна у період протиепідемічних заходів та обмежень.

Скільки лікарень не мають доступу до інтернету / Мінцифри