Карантин в Україні послаблено, але продовжено / УНІАН

Кабінет міністрів продовжив обмежувальні протиепідемічні заходи до 31 серпня з певними послабленнями.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі уряду.

Відповідну постанову розглянуто під час позачергового засідання Кабміну.

Відео дня

Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, ухвалене урядом рішення принесло послабило карантин.

Зокрема, тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) в приміщеннях дозволяється з 100% наповненням. Дистанція між присутніми ніяк не обмежується, однак усі учасники та організатори мають носити маски.

Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження не застосовуються.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував відповідне рішення, зазначивши, що доки в країні "зелений" рівень епідемічної небезпеки, контроль самоізоляції не буде здійснюватися через додаток "Вдома".

Уряд раніше планував скасувати вимоги щодо заповнювання залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чому українці зараз не можуть обирати вакцину від коронавірусу

Відступ епідемії коронавірусу в Україні

В Україні на сьогодні епідемічна ситуація у всіх регіонах відповідає "зеленому" рівню епідемічної небезпеки.

Водночас рішення про переведення областей в ту чи іншу зону епіднебезпеки ухвалює Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

7 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував, що епідемічна ситуація в Україні суттєво покращилась, за минулий тиждень кількість активних хворих зменшилась майже на 38%.

9 червня стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме уряду продовжити карантинні обмеження в Україні на літній період, не зважаючи на покращення епідемічної ситуації.