Більшість випадків пов'язані із вживанням готових домашніх страв / фото facebook/cvODA

В Одесі за минулий тиждень удвічі зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції.

Читайте такожЛяшко: люди не відчувають небезпеки від коронавірусу, поки близькі не потраплять в реанімацію

Про це повідомила прес-служба мерії, пославшись на інформацію державної установи «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Відео дня

Зазначається, що захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за минулий тиждень збільшилася на 54,2%, порівняно з попереднім тижнем, і становила 91 випадок.

Більшість хворих (50,5%) - діти у віці до 17 років.

«Більшість випадків пов'язані з вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування і зберігання, немитих овочів і фруктів, молочних і м'ясних продуктів, придбаних на стихійних ринках. У більшості бактеріологічно підтверджених випадків виділені збудники сальмонельозу і стафілококової інфекції», - повідомили в мерії.

Також із метою проведення моніторингових досліджень на холеру обстежено 59 хворих на гострі кишкові інфекції та досліджені 12 проб з об'єктів зовнішнього середовища - 10 проб морської води і дві - води з лиманів. Холерний вібріон не виділено.

Крім того, на пляжах з 3 по 10 липня на санітарно-мікробіологічні показники досліджено 48 проб морської води, з яких 31 проба не відповідала гігієнічним вимогам. Нестандартні проби морської води виявлені на всіх міських пляжах.

Водночас на санітарно-хімічні показники досліджено 27 проб, усі вони відповідають нормам.