Експерт наголосив, що за правління Максима Степанова МОЗ стало працювати більш прозоро / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України вперше веде нормальний діалог із суспільством з приводу нового бачення медреформи.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook політолог Кирило Молчанов.

"Сьогодні у всіх на слуху "нове бачення" медреформи, представлене главою МОЗ Степановим. Хтось передбачувано критикує зміну курсу, хтось - схвалює. Але для мене показовим є той факт, що МОЗ вперше нормально спілкується із суспільством з цього питання", - написав він у мережі.

Відео дня

Читайте такожСтепанов розкритикував реформу Супрун і розповів, як буде реанімувати медицину

Молчанов наголосив, що за правління Максима Степанова МОЗ стало працювати більш прозоро.

“Потрібно зазначити, що за Степанова МОЗ у принципі стало працювати більш відкрито і зрозуміло. Людям дохідливо пояснили, що з медреформою було не так і чому. Сказали прямо: реформа передбачає звільнення 50 тисяч лікарів, що остаточно доб'є нашу медицину, а значить, така реформа нам не підходить. Але головне - чітко роз'яснили, як з цієї ситуації виходити", - зазначив він і додав:

“Ніхто не приховував інформацію і не перекручував факти, як це було раніше. Наприклад, коли нам під соусом "оптимізації медицини" подавали повальне закриття лікарень та звільнення лікарів і говорили, що "це нормальна європейська практика".

Кирило Молчанов резюмував, що саме завдяки такій комунікації зараз немає жорсткої, повальної критики реформи, якщо не рахувати окремі групи впливу: “Людям пояснили головне: лікарні не закриють, швидка допомога буде працювати. Лікарів заспокоїли: роботу у вас ніхто не відбирає. І цього виявилося достатньо, щоб заспокоїти суспільство".