Першу дозу COVID-вакцини вже отримали 40% дорослих українців - Ляшко

Позначку в 40% перетнули 8 областей та місто Київ.

Станом на сьогодні принаймні першу дозу вакцини вже отримали 40% українців віком від 18 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу.

"Разом з Україною 40-процентну позначку перетнули 8 областей та місто Київ. У місті Києві вже досягнули позначки 50% мешканців столиці, які повністю завершили курс вакцинації", - сказав він.

Водночас, за його словами, наразі понад 600 тис.українців ще не отримали свою другу дозу, попри те, що час її введення вже надійшов.

Читайте такожУ МОЗ пояснили, чи потрібно вакцинуватися від коронавірусу при наявності антитіл

"Тому прошу, не зволікайте та зверніться у найближчий пункт щеплення чи центр вакцинації. Також звертаюсь до сімейних лікарів, будь ласка, активніше комунікуйте з людьми, з якими підписали декларацію,  нагадуйте про необхідність вакцинуватись та про отримання другої дози вакцини у найближчий час", - підкреслив Ляшко.

Керівників регіонів міністр закликав долучитися у частині організації процесу вакцинації – він має бути чітким, без скупчення та зі зручним графіком роботи.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 листопада в Україні повністю імунізовані та отримали дві дози 9 млн 068 тис. 241 людина.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.