Вперше за останні два місяці резерв вільних ліжок з киснем зріс до 27 тис. / фото УНІАН

В Україні кількість виписаних пацієнтів вперше за 100 днів перевищує кількість госпіталізованих хворих на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Перший тиждень ми бачимо дві позитивні ситуації. Зокрема, після виходу на плато у приблизно 5 тис. госпіталізованих на добу рівень госпіталізацій протягом тижня демонструє спад та зменшився на 14%", - зазначив він.

Відео дня

За словами Ганиченка, це ще не можна розглядати як стійкий тренд на спад, адже наразі він спостерігається лише перший тиждень.

Читайте такожВ Україні зафіксували новий рекорд смертей від COVID-19 за добу

Тому у KSE рекомендують дочекатися тритижневого постійного спаду, щоб говорити про стабільну ситуацію.

"Другий позитивний момент - це те, що виписки вже перевершили госпіталізації. Це означає, що навантаження на систему охорони здоров'я поступово починає спадати, тому що на "ковідні" ліжка приходить менше пацієнтів, ніж з них йдуть... Ситуація, коли виписки перевершили госпіталізації, наступила вперше за 100 днів", - наголосив експерт.

Відтак, за даними KSE, вперше за останні два місяці резерв вільних ліжок з киснем зріс до 27 тис. і продовжить зростати через те, що ліжка з киснем будуть звільнятися.

"Однак, це лише початок розвантаження медичної системи, поки що про стабільний тренд на розвантаження ми не говоримо", - додав Ганиченко.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини