Лікарі оцінюють новий курс реформи досить позитивно, каже експерт / фото УНІАН

Українські лікарі переважно позитивно ставляться до ініціативи міністра охорони здоров'я України Максима Степанова внести корективи до медичної реформи, яка відбувається в країні.

Про це повідомив експерт Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на висловлювання медиків у соціальних мережах.

"У більшості випадків коригування реформи знаходить підтримку серед медичних працівників. Лікарі оцінюють новий курс реформи досить позитивно", - стверджує експерт.

Відео дня

Читайте такожЗарплати у розмірі 300% для медиків: Степанов пообіцяв виплату найближчими днями

Він наголосив, що МОЗ не має наміру скасувати медреформу, а планує скоригувати її з урахуванням нинішньої ситуації.

"Реформа потрібна однозначно. Але багато хто говорить, що її потрібно коригувати. Це нормально – будувати заново таку складну систему і не вносити шляхом коригувань в початковий план неможливо", - упевнений експерт.

За його словами, лікарі у своїх висловлюваннях щодо медреформи акцентують увагу на різних її проблемних моментах і небезпеці прийняття поспішних рішень.

Наприклад, лікар з Червонограда Ольга Терех вважає, що медреформу в тому вигляді, в якому вона була прийнята раніше, впровадити неможливо. Також погоджується з необхідністю переосмислення медреформи й лікар з Дніпра Світлана Михлик.

Доктор медичних наук, професор Валентина Терещенко зазначає, що новій команді Міністерства охорони здоров'я дуже непросто оптимізувати те, що їм дісталося, але вона в змозі знайти потрібні рішення для галузі.

"Тобто по факту ми бачимо, що у міністра Степанова є підтримка медиків на місцях. І жодна розсудлива людина не говорить про те, що без реформи можна обійтися. Тепер перед ним стоїть непросте завдання – продовжувати реформу, на ходу вносити необхідні корективи й при цьому не втратити підтримку лікарів", - вважає Кирило Сазонов.