У МОЗ пояснили, як відсутність електроенергії вплине на роботу медзакладів України

Влітку медичним закладам України було доставлено понад 380 генераторів.

Відсутність електроживлення не вплине на безперебійну роботу закладів охорони здоров'я України.

Про це заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

"Підготовка до осінньо-зимового періоду і до можливих кризових ситуацій в нас розпочалась заздалегідь. Ще протягом літнього періоду було доставлено понад 380 генераторів для роботи медичних закладів. Тож до цієї ситуації заклади підготовлені, і відсутність електроживлення не вплине на безперебійну роботу закладів охорони здоров'я", - наголосила вона.

За словами Карчевич, наразі МОЗ пропрацьовує додаткові потреби лікарень в генераторах більшої потужності.

Масовані удари по Україні

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 жовтня Росія здійснила атаки на низку областей України. Зокрема, вибухи лунали у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях. Внаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад 30 міст та населених пунктів.

Жителів України закликали з 17:00 до 22:00 знизити навантаження на енергосистему, громадян просили у вказаний час не користуватися найбільш енерговитратними приладами: електрообігрівачами, бойлерами, електроплитами, мікрохвильовими печами, пральними та посудомийними машинами, електрочайниками, кавоварками, прасками тощо. За необхідності ці прилади краще використовувати в обідню пору та вночі.

Завдяки економії, у вечірні години 10 жовтня жителі Києва та Київської області зменшили споживання електроенергії на 26,5% порівняно зі звичайним осіннім днем.

Компанія "ДТЕК Київські електромережі" публікує графік відключення світла в столиці на кожен день. Але відключення за графіком буде застосовано лише у разі, якщо у державної енергокомпанії "Укренерго" виникне потреба збалансувати енергосистему.

Вас також можуть зацікавити новини: