Гриби дуже корисні для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Гриби мають низку корисних властивостей: від боротьби із запаленням до підтримки здоров'я кишківника, забезпечуючи організм вітамінами та мінералами.

Докторка медицини, неврологиня й експертка в галузі здоров'я мозку Гайді Моавад описала в статті для Verywellhealth всі головні переваги від вживання грибів.

1. Бореться із запаленням

Відео дня

Гриби мають протизапальну дію, що може знизити ризик і тяжкість запальних захворювань.

Гриби містять кілька різних біоактивних метаболітів - речовин, що виробляються в процесі травлення. Саме вони відповідають за протизапальну дію грибів.

2. Містить антиоксиданти

Гриби є джерелом природних антиоксидантів. Зокрема, різні компоненти та побічні продукти грибів чинять антиоксидантну дію на організм.

3. Сприяє зниженню рівня холестерину

Вживання в їжу грибів сприяє зниженню рівня холестерину та ліпідів (жирів).

Хімічні компоненти різних видів грибів можуть зв'язуватися з жиром і холестерином, виводячи їх з організму, а грибні ферменти можуть знижувати рівень холестерину в крові, розщеплюючи шкідливі жири.

4. Сприяє здоров'ю кишківника

Гриби містять клітковину і бета-глюкани, корисні для здоров'я кишківника. Ці компоненти сприяють травленню і можуть також запобігати закрепам.

5. Контролює артеріальний тиск

Гриби вважаються дієтичним антигіпертензивним засобом, оскільки вони багаті на сполуки, що знижують артеріальний тиск: ергостеролом, поліфенолами, терпенами, терпеноїдами, полісахаридами та білками.

6. Мають противірусні та антибактеріальні властивості

Дослідження засвідчили, що гриби можуть зміцнювати імунну систему і виявляти антимікробні властивості, які допомагають захищати від різних інфекційних захворювань. Деякі з цих антимікробних ефектів можуть бути зумовлені поживними речовинами, що містяться в грибах. Також передбачається, що гриби містять хімічні речовини, здатні пригнічувати ріст мікроорганізмів.

7. Безпечні для діабетиків

У грибах дуже низький вміст глюкози та інших цукрів. Це корисна та ситна їжа, яка не спричиняє швидкого підвищення рівня цукру в крові.

Крім того, дослідження показують, що гриби можуть знижувати рівень глюкози в крові та збільшувати вироблення інсуліну в деяких людей.

Інші новини про користь грибів

Гриби містять усі необхідні організму незамінні амінокислоти, вони є чудовим вибором як альтернатива м'ясу або як спосіб додати більше білка в раціон.

До того ж гриби є економічним продуктом.

Вас також можуть зацікавити новини: