Цей сорт яблук відносно новий і надійшов у комерційний продаж тільки 1997 року.
Існує понад 7000 сортів яблук, тож для їхніх поціновувачів не існує нестачі у виборі.
Видання Eatingwell звернулися до кількох шеф-кухарів, щоб дізнатися їхню думку про найкраще яблуко для вживання у свіжому вигляді. Безумовним фаворитом виявився Хані-Крісп.
Раян Джонс, шеф-кухар ресторану Free Reign у Чарльстоні, вважає, що яблука сорту Хані-Крісп смачні. "Моє найулюбленіше яблуко для сирого вживання - це Хані-Крісп. Це ідеальне поєднання солодкого і кислого", - пояснив свій вибір кухар.
Поєднання хрусткої текстури і солодкого смаку також робить цей сорт яблук улюбленим для Тетяни Мори, шеф-кухаря і власниці ресторану MITA у Вашингтоні, відзначеного зіркою Мішлен. "Хані-Крісп - королева яблук, які можна їсти сирими. Вони мають неперевершений хрускіт, неймовірно соковиті, з ідеальним балансом солодкості та кислоти", - сказала Мора.
"Найкраще яблуко для сирого вживання - це сорт Хані-Крисп", - упевнено заявила Сью Земанік, шеф-кухар ресторану Zasu в Новому Орлеані.
Карен Акунович, знаменитий шеф-кухар і ресторатор також вважає сорт Хані-Крисп одним зі своїх улюблених. "Я люблю яблука сорту Хані-Крисп за їхню соковиту солодкість і фірмовий хрускіт", - поділилася вона.
Метью Нісснер, шеф-кухар ресторану Halls Chophouse, також вважає яблука сорту Хані-Крісп одними зі своїх улюблених.
Хані-Крисп - відносно новий сорт яблук. Його вивели в Центрі садівничих досліджень Міннесотської сільськогосподарської експериментальної станції при Університеті Міннесоти, а випустили в продаж 1991 року. Перші яблука цього сорту, вирощені для продажу, з'явилися в магазинах 1997 року і швидко стали популярними.
Раніше дієтологиня розповіла, що буде, якщо їсти яблука щодня. Зокрема, яблука допоможуть зберегти шкіру здоровою, знизити вагу та налагодити травлення.
Загалом же, яблука є одними з найпопулярніших фруктів через їхню доступність за ціною, смак і користь для здоров'я.