У сучасному ритмі життя важко приділяти багато часу вивченню сучасних інновацій у сфері догляду за волоссям. Так, ми звикли, що воно має бути чистим, тож основний засіб, який використовуємо, — шампунь. Ще багато хто додає до шампуню кондиціонер чи бальзам, який допомагає в розплутуванні волосся, насичує його живильною вологою. І, здається, цього досить. Проте ми часто помічаємо, що попри все волосся стає тьмяним, з’являються посічені кінчики, сухість чи навпаки надмірна жирність. Особливо це помітно зі зміною сезонів.

Стилісти наголошують, що волосся різної структури потребує додаткових засобів відповідно до його типу. Багато брендів проводять лабораторні дослідження, співпрацюють з трихологами, використовують інноваційні технології та нові ідеї для формул продуктів. Інколи вони можуть справді приємно дивувати. Пропонуємо розглянути топ засобів для догляду за волоссям, які ви могли оминути своєю увагою, проте вони точно варті її.

Сироватка для росту волосся

Відео дня

Певно, усім би хотілося мати густе волосся. Однак навіть якщо генетика проти вас, ви можете значно покращити стан свого волосся та стимулювати активність фолікулів за допомогою спеціальної сироватки. Це незмивний продукт, який підходить для всіх типів волосся, особливо для ламкого й тонкого. Обирайте стимулювальну сироватку з активними фіторечовинами й антиоксидантами. Наприклад, своєю ефективністю вже відзначилися професійні продукти італійського бренду Davines. У серії NaturalTech є сироватка Energizing Superactive з кофеїном, екстрактом зеленого чаю та вітаміном В3, яка допомагає боротися із проблемою випадіння волосся. Вона стимулює мікроциркуляцію в шкірі голови, відновлює структуру волосся, не містить сульфатів і парабенів.

Незмивний кондиціонер

Професійні стилісти наголошують, що після стандартного очищення волосся й нанесення бальзаму потрібно нанести незмивний кондиціонер. Навіщо? Річ у тому, що цей засіб має концентровану формулу з активними речовинами натурального походження, які глибоко проникають у структуру волосся, затримуються там протягом тривалого часу та роблять помітну різницю в тому, наскільки зволоженим воно стає. Крім того, це справжня знахідка для тих, хто не має часу на процедури з використанням масок, проте хоче отримати такий самий ефект від догляду: гладке, м’яке, сяйливе волосся, що легко розчісується, не пушиться та не електризується.

Крем для укладання

О, це безцінний скарб для тих, хто має неслухняне волосся, схильне до завивання. Він зробить завитки структурованими, сяйливими та природними. Відкладіть фіксувальні гелі й лаки, адже із цим засобом ви отримаєте ще й додатковий догляд для свого волосся. Крем є незмивним продуктом, який моделює зачіску без обтяження, проте водночас діє як кондиціонер. Завдяки збалансованим формулам з натуральними компонентами, зокрема з оліями арганії, мигдалю, оливи, вітамінами, креми наповнюють волосся вологою, розгладжують лусочки, додають завитку чіткості та пружності.

Термозахист

Вплив фена, стайлерів, сонячного випромінювання пошкоджує структуру волосся, призводить до тьмяності кольору, недбалого пушіння, посіченості кінчиків. Щоб захистити його, варто додати до регулярного догляду термозахисний засіб: спрей, молочко, крем чи гель. Термозахист утворює невидимий бар’єр, який перешкоджає перегріванню, оскільки сприяє рівномірному розподіленню тепла. Такі продукти мають різні формати й можуть бути як універсальними, так і вузькоспрямованими, тому ви можете обрати для себе оптимальний варіант. Наприклад, Phytorelax Laboratories Keratin Color — чудовий термозахисний спрей для фарбованого волосся, адже він зберігає відтінок незмінним і забезпечує ефект реконструкції волосків.

Отже, якщо ви прагнете мати гарне волосся, яке додаватиме особливого шарму й привертатиме погляди, оновіть свій звичний б’юті-ритуал і додайте особливі засоби для догляду.