false

Німецька очна клініка у Києві - нуль відсотків ускладнень

09:20, 04.10.2022
10 хв. НК

Нове обладнання, нова методика лазерної корекції зору, німецький персонал інженерної служби.

Особливо коли йдеться про лазерну корекцію зору, безумовно, кожна клініка намагається найкраще провести діагностику та лікування своїх пацієнтів і для цього потрібні сучасні методи лікування та високотехнологічне, сучасне обладнання, яке дозволяє успішно застосовувати ці методи лікування.

Тому в цьому сенсі наявність у клініки сучасного обладнання є в даний час необхідним мінімумом, визначеним стандартом галузі, особливо в галузі лазерної корекції зору. Не маючи сучасного обладнання, просто неможливо проводити операції з лазерної корекції зору.

Однак, все це сучасне обладнання теж має свою градацію за ступенем технологічної складності, ступенем безпеки та застосуванням нових розробок як з точки зору технології, так і з точки зору медицини, в даному випадку - офтальмології. Тому важливо зрозуміти про що саме йдеться, коли ми чуємо або бачимо фразу "сучасне обладнання" у матеріалах про ту чи іншу клініку.

Відео дня

У цій статті я хотіла б розповісти про сучасне обладнання, що застосовується в нашій клініці, а саме, про наш німецький лазер. Точна діагностика – значний фактор на шляху до успішного лікування.

Для успішного лікування потрібно мати найсучасніше обладнання та команду висококваліфікованих лікарів – фахівців у своїй галузі. Успіх лікування чи операції починається з правильної, ретельної та точної діагностики зорової функції пацієнта, а також виявлення індивідуальних особливостей будови очей.

Для діагностики використовується спеціальне обладнання. Зараз практично кожна людина частково знайома з базовим процесом діагностики та певним діагностичним обладнанням, що застосовується у звичайних поліклініках на прийомі у офтальмолога. І навіть при відвідуванні оптики для правильного підбору окулярів часто вимірюється гострота зору пацієнтів на спеціальних апаратах, але це базовий рівень діагностики.

Стандартний набір діагностичних процедур у нас включає:

  • Опитування пацієнта, що включає докладне обговорення історії проблем зі зором/ хвороби очей і здоров'я в цілому, а також будь-яких симптомів, пов'язаних з функцією зору та викликають занепокоєння пацієнта та/або факторів, пов'язаних з особливостями роботи або життя пацієнта, які також можуть надати негативне впливом геть стан його зору.
  • Перевірка гостроти зору по таблиці.
  • Візуальний огляд пацієнтів, включаючи оцінку рефракції.
  • Оцінка бінокулярного зору.
  • Огляд переднього відрізка ока та придатків, включаючи повіки, вії, кон'юнктиву, слізну оболонку, рогівку, передню камеру.
  • Оцінка стану сітківки ока.
  • Надпорогова оцінка полів зору.
  • Тонометрія. Тонометр випускає м'який струмінь повітря на рогівку та вимірює внутрішньоочний тиск (ВГД). Потім ваші рівні ВГД використовуються для оцінки того, чи ви схильні до ризику глаукоми або інших очних захворювань, таких як відшарування сітківки.
false

У нашій клініці, додатково до всіх перелічених вище, застосовуються також і додаткові методи діагностики, які є для нас стандартними:

  • Діагностична візуалізація переднього відділу ока (форма рогівки, товщина рогівки та натуральний кришталик – Oculus Pentacam).
  • ОКТ – Оптична когерентна томографія – сітківки ока (головки зорового нерва та макули).
  • Подальші діагностичні тести (за потреби, залежно від конкретного пацієнта)

Процес діагностики - це багатоетапна процедура та використанням цілого ряду спеціальних пристосувань та апаратів, що діє за системою, де пацієнт поступово переходить від одного апарату/етапу діагностики до іншого. При цьому завдяки наявності сучасної діагностичної лінії весь процес діагностики проходить досить швидко, всього за один прийом, не викликаючи втоми у пацієнта.

У разі наявності (або підозри на наявність) у пацієнтів будь-яких захворювань, які можуть впливати на стан зорової функції пацієнта, протікання офтальмологічного лікування або накладати будь-які обмеження на вибір методів лікування, клініка призначає таким пацієнтам додаткове обстеження у профільних фахівців до клініки.

Ретельна, якісна діагностика стану очей пацієнта та його зорової функції, з урахуванням наявних індивідуальних особливостей або наявності супутніх захворювань, необхідна для визначення найкращого методу лікування для даного пацієнта, а у разі проведення операції – забезпечення точності впливу лазера з отриманням оптимальних результатів операції для кожного конкретного пацієнта.

Лазер 9 покоління у Німецькій очній клініці. Ми, в Німецькій клініці, застосовуємо для лазерної корекції зору найсучасніший лазер 2023 модельного року.

Ця система є найшвидшим ексимерним лазером у світі. Його використання дозволяє гарантувати максимальну точність та безпеку під час операції. Технологія, яку дозволяє виконати наш новий лазер, називається StreamLight. Це повністю безконтактна, максимально безпечна технологія, оскільки ніякі інструменти не торкаються ока, а лише промінь лазера контактує з оком пацієнта. Даний лазер застосовується для лазерної корекції зору при міопії (близорукості), гіперметропії (дальнозоркості) та астигматизмі. Дає можливість відновлення зору для пацієнтів із високим ступенем порушення. Надмалий профіль лазерного променя та функція багатовимірного відстеження погляду дозволяють забезпечити високу точність операції.

Застосування технології Perfect Pulse™ забезпечує точне керування лазером.

Установка використовує індивідуальну лікувальну платформу.

Вище були перераховані основні характеристики лазера німецького виробника, але що саме вони означають для пацієнтів, які не знайомі з технічною стороною процесу і не володіють спеціальною термінологією?

Якщо відповісти коротко, то наш лазер дає пацієнтам точність і безпеку операції, забезпечуючи при цьому ефект отриманої корекції, що триває. Ми наводимо зір пацієнта в фізіологічну норму.

Тепер розглянемо усі ці моменти докладніше. Почнемо з точності та безпеки. У разі подібної операції безпека операції для пацієнта визначається кількома складовими. В основному це:

  1. Безпека впливу використовуваного обладнання на організм людини
  2. Захист від випадкового попадання променя лазера на ділянки ока поза спеціально вибраними для операційного впливу
  3. Захист від можливого потрапляння в рану інфекцій та/або сторонніх речовин.

Лазер німецького виробника забезпечує безпеку проведення операції за всіма цими трьома критеріями.

false

Загальна безпека використання даного лазера щодо операцій забезпечується технологічними характеристиками. Все обладнання проходить дуже суворі випробування та тестування як на стадії розробки, так і під час виробництва кожного конкретного апарату. Безпека використання даного лазера у медицині підтверджується необхідними сертифікатами. Також для роботи з цим обладнанням допускаються лише висококваліфіковані лікарі, що спеціалізуються саме в галузі лазерної корекції зору, отримали спеціальну підготовку для роботи на даному устаткуванні та мають достатній досвід використання таких лазерних установок для проведення операцій з корекції зору.

Другий критерій безпеки - захист від попадання променя лазера інші ділянки ока, не призначені щодо операції, пов'язаний також із точністю проведення операційного впливу, отже, і з отриманням оптимального результату корекції зору.

Насправді можливе потрапляння променя лазера "не туди" хвилює дуже багато пацієнтів. Питання "А що, якщо я мимоволі відведу погляд і лазер потрапить в іншу точку?" є досить поширеним із боку потенційних пацієнтів. Ці побоювання також є причиною, через яку деякі люди відкладають операцію або зовсім відмовляються від неї.

Тут я хочу заспокоїти пацієнтів і запевнити їх, що ймовірність збою лазера із запрограмованою траєкторією в даний час дорівнює нулю.

Друга причина якраз і хвилює наших пацієнтів найчастіше, і це цілком зрозуміло, тому що під час операції повіка пацієнта фіксується розширювачем для запобігання морганню, але саме око ніяк не фіксується і пацієнта просто просять намагатися дивитися на крапку, що світиться, і не відводити погляд убік.

false

Проте, смію вас запевнити, що всі ці побоювання марні. Цей лазер дуже точно фокусує промінь і дозволяє йому відхилятися від заданої програмою траєкторії. А мимовільний рух очей і зовсім не становить жодної небезпеки під час операції. Наша установка відстежує траєкторію руху ока пацієнта з частотою 500 разів на секунду. Так що вона помічає будь-яке, навіть незначне відхилення ока від потрібного становища. Всі мікрорухи ока компенсуються зміною напрямку лазерного променя, а в момент, коли око пацієнта раптом робить значний мимовільний рух убік, то дія лазерного променя припиняється. Зупинка просто вимикається і приступає до роботи лише після відповідної команди на це. Тому вашим очам під час операції нічого не загрожує.

І нарешті, останній критерій безпеки, який ми згадували вище - захист від потрапляння інфекцій та сторонніх речовин у відкриті ділянки ока, також легко забезпечується нашим лазером, оскільки технологія, що застосовується, повністю безконтактна. Ніякі інструменти не торкаються оброблюваної ділянки ока. Вся операція здійснюється лише за допомогою лазерного променя. Тепер поговоримо про швидкість дії лазера. Як я вже згадувала раніше, лазер який встановлений у Німецькій клініці неймовірно швидкий. Він дозволяє коригувати гостроту зору на одну діоптрію лише за 1,4 секунди! Ця характеристика лазера дозволяє значно скоротити час операції. Всі ці характеристики дозволяють нам, лікарям Німецької очної клініки, запропонувати нашим пацієнтам найточніший і найбезпечніший метод відновлення зору для найширшого спектра порушень та з урахуванням індивідуальних особливостей кожного пацієнта.

Детальніше про роботу нашої клініки, яка працює без вихідних, можна дізнатися в центрі інформації та реєстрації пацієнтів або у нас на нашому сайті www.klinika.ua.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся