Фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив на позачерговому засіданні виконавчий комітет Одеської міської ради.

Як заявив мер Одеси Геннадій Труханов, згідно з рішенням виконкому, сучасний 3-поверховий будинок передано на баланс комунальному закладу «Міська клінічна лікарня №10».

Відео дня

Будівля міської лікарні швидкої допомоги розташована на території зазначеної МКЛ №10, по вулиці Маршала Малиновського, 61/Г.

«Сьогодні ми вийшли на фінішну пряму дуже важливого соціального об'єкта. Цьому передувала велика копітка робота. Буквально 3 дні тому був у Києві, де отримав сертифікат про готовність об'єкта Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю. Ми в передбаченому законом порядку зареєстрували об'єкт», - сказав Труханов.

Читайте такожУ Києві запровадять електронну систему обслуговування пацієнтів

Мер подякував інвестору, який виконав свої зобов'язання перед містом, будівельникам та іншим людям, причетним до проекту. Він також доручив підлеглим вирішити питання з сучасним медичним обладнанням для лікарні, резервним виїздом, джерелом електроживлення, забезпечити цілодобову охорону тощо.

Як повідомив журналістам після засідання виконкому директор департаменту охорони здоров'я міськради Ігор Шпак, у лікарні передбачено, зокрема, 65 ліжок: 12 – реанімаційні, решта – інтенсивної терапії. Медзаклад надаватиме як екстрену цілодобову допомогу, так і планову за всіма напрямами.

Як повідомив УНІАН представник міськради, інвестором будівництва є відомий бізнесмен, власник компанії «Kadorr Group» Аднан Ківан.

Одеська міськрада дала дозвіл на будівництво лікарні 8 липня 2011 року.

«Тоді між міськрадою та інвестором прямо на сесії був підписаний публічно відповідний договір. Того дня Геннадій Труханов, який очолював у той період у міськраді фракцію Партії регіонів, заявив на сесії, що після спорудження лікарні швидкої допомоги інвестор повністю реконструює корпусу лікарні № 10», - сказав представник міської ради.

Він додав, що в 2011-му заявлялося про площу лікарні в 17,5 тис. кв. метрів, та про інвестиції більш ніж в 100 млн дол.

За даними джерела, за будівництво лікарні швидкої допомоги інвесторові обіцяли в місті преференції при виділенні площ під будівництво житлових будинків, зокрема, в курортній зоні.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Kadorr Group» є складовою частиною групи «Kivan Group Companies», засновником якої є Аднан Ківан. Спеціалізація - будівництво та інвестиційна діяльність у багатьох країнах світу.

Ківан народився в Сирії в 1962 році. Закінчив Одеську академію харчових технологій. В Одеському регіоні займається будівельним бізнесом (висотні житлові будинки, бізнес-центри тощо).