грипп, таблетки / kaboompics.com

Як повідомили УНІАН у Київській міській державній адміністрації, у столиці на 46-му тижні цього епідемічного сезону на грип та ГРВІ захворіли 17 852 людей, з них 12 091 дитина віком до 17 років.

Читайте такожВ Україні зафіксовано перший випадок смерті внаслідок грипу

Відео дня

Показник захворюваності на 100 тисяч населення міста склав 614,2 та перевищив показник захворюваності минулого тижня на 6,2%. Проте захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у столиці на 13% нижче епідемічного порогу для даного тижня. Найбільший відсоток захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструється серед дітей у віковій групі від 0 до 4 років (48,1%).

За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, з діагнозом грип та ГРВІ у Києві госпіталізовано 95 осіб, з них 64 дитини. 

Читайте такожУкраїнці вживають занадто багато антибіотиків не за призначенням - ЗМІ

«Відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я до груп ризику щодо несприятливих наслідків грипу належать особи старше 65 років; діти до трьох років; пацієнти з хронічними захворюваннями легень або серцево-судинної системи. При появі таких симптомів як температура, кашель, нежить, біль у горлі та м’язах негайно звертайтесь до лікаря, ретельно виконуйте його призначення, максимально обмежте контакти з оточуючими. І у жодному разі не займайтеся самолікуванням», – наголосив Поворозник.