Фото: УНІАН

У м. Чорнобиль Київської області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого постраждало 29 працівників ДПС «Чорнобильська АЕС».

Читайте такожНа Донеччині через відсутність антитоксичної сироватки від ботулізму помер 30-річний чоловік

Як повідомили УНІАН у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, усі постраждалі мають діагноз «гострий гастроентероколіт» та перебувають на амбулаторному лікуванні.

Відео дня

За попередніми даними епідеміологічного розслідування, захворювання працівників ймовірно пов’язано із харчуванням у їдальні № 19 Державного підприємства «Управління забезпечення функціонування об’єктів Чорнобильської АЕС», що розташована на території АЕС.

Під час обстеження в їдальні відібрано зразки для проведення відповідних лабораторних досліджень та обстежено 20 осіб персоналу їдальні.

Матеріал від декретованих працівників, змиви та харчові продукти перебувають в роботі. За результатами мікробіологічних досліджень, проби водопровідної води відповідають вимогам.

Організовано проведення протиепідемічних заходів. Розслідування триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.