Співробітники ГУ СБУ у м.Києві та Київській області викрили та припинили діяльність міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації та функціонування каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон та торгівлі людьми.

 
Про це УНІАН повідомили у прес-секторі ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Як зазначається у повідомленні, громадянин Республіки Молдова та громадянка України підозрюються у тому, що вони підшукували та вербували на території нашої держави осіб з обмеженими фізичними можливостями та тих, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. У подальшому зловмисники незаконно переправляли цих громадян через державний кордон до сусідньої країни для подальшої трудової експлуатації, зокрема для примусу до жебрацтва.
 
11 липня ц.р. співробітники СБУ затримали організатора оборудки – громадянина Республіки Молдова, який намагався пішки переправити українського громадянина, у якого відсутня ліва верхня кінцівка, до Росії поза пунктом пропуску «Мілове» Луганської області. Того ж дня оперативники затримали і його спільницю, жительку Дніпропетровщини.
 
Обох учасників повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України. Рішенням Печерського районного суду організатору обрано запобіжний захід - арешт. Наразі встановлюються й інші члени злочинного угруповання, а також особи, які постраждали від цих протиправних дій.