Рослинні заспокійливі препарати / фото ua.depositphotos.com

Під час війни кожен українець переживає найсильніший стрес і тривогу. Розслабитися і розвантажити голову зараз практично неможливо.

Зняти напругу і легше пережити війну допоможуть заспокійливі препарати. У мирний час ми б вкрай не рекомендували приймати будь-які ліки без призначення лікаря. Але війна - екстрена ситуація. Щоб уникнути звикання і побічних ефектів, вибирайте не синтетичні, а природні заспокійливі.

Рослинні заспокійливі препарати

Валер'янка - відомий заспокійливий природний засіб, який допомагає при депресії, безсонні, нервозності, тривожних станах. Випускається в таблетках, сиропі і краплях, при цьому краплі набагато дешевше. З валеріани можна приготувати розчин: 2 чайні ложки сиропу або сушеного кореня залийте 400 г гарячої води і настоюйте 4 години. Приймайте кілька ложок розчину на ніч.

Відео дня

Ново-Пасит - це заспокійливі таблетки, які містять валеріану, мелісу, звіробій, глід та інші рослинні компоненти. Випускається у формі таблеток. Препарат має мало побічних ефектів і досить добре переноситься. Не можна приймати вагітним і дітям до 12 років.

Персен - ще одне заспокійливе, в складі якого можна знайти м'яту, мелісу і валеріану. Рекомендується при стресі, безсонні, дратівливості. Персен добре переноситься, але приймати його безперервно понад місяць не слід.

Рослинні заспокійливі / pixabay.com

 Природні заспокійливі

  • М'ята і меліса допомагають швидко заспокоїтися і поліпшити сон. Ці трави можна купити в сушеному вигляді в аптеці. Залийте 2 ст.л. м'яти або меліси 1 л гарячої води і залиште до охолодження. Пийте перед сном.
  • Омега-3 - компонент жирних кислот, який покращує пам'ять і концентрацію, а також прискорює відновлення нервових волокон. Цей компонент потрібно шукати в рибі (тріска, мойва, сардини, скумбрія, оселедець), волоських горіхах, квасолі, морській капусті, авокадо.
  • Магній незамінний при сильному стресі, безсонні, тривожності. Цей мікроелемент зміцнює нервову систему і нормалізує сон. Багато магнію міститься в шпинаті, квасолі, волоських горіхах, кукурудзі, яблуках, гарбузовому і соняшниковому насінні, чорному шоколаді.
  • Допомагає нервовій системі вітамін С. Можна приймати вітамін в формі таблеток, або ж отримувати його з ягід, зелені, капусти, цитрусових.

Вас також можуть зацікавити новини: