Хоча яловичина є чудовим джерелом заліза, є й інші продукти, в яких його ще більше, ніж у стейку.
Залізо допомагає організму виробляти здорову кров, яка доставляє кисень по всьому тілу.
Хоча яловичина є чудовим джерелом заліза, що містить 2,5 міліграма (мг) на порцію вагою 85 грамів, є й інші продукти, в яких заліза ще більше, ніж у стейку, пише Verywellhealth.
1. Устриці
Порція всього з трьох устриць містить 6,9 мг заліза, що робить цей морепродукт чудовим вибором для охочих поповнити рівень цього елемента в організмі.
2. Мідії
Порція вагою 85 грамів містить 5,7 мг заліза, що значно перевищує рекомендовану добову норму.
3. Качка
Качине м'ясо є чудовим джерелом заліза. Порція качиної грудки вагою 85 грамів містить 3,8 мг заліза.
4. Яйця індички або качки
Більш багатим на залізо продуктом для сніданку є яйця індички або качки. Яйця індички містять 3,2 мг заліза, а яйця качки - 2,7 мг. Це набагато більше заліза, ніж у курячих яйцях, які містять лише близько 1 мг заліза.
5. Бізон
Порція м'яса бізона вагою 85 грамів містить 2,9 мг заліза, тому заміна яловичого стейка на стейк із бізона може збільшити споживання заліза.
6. Шпинат
Шпинат неймовірно багатий на залізо: одна чашка вареного шпинату містить 6,4 мг. Це негемове залізо, яке може бути важчим для засвоєння, але за такого високого вмісту заліза порція шпинату все ще може конкурувати із залізом, яке засвоюється з порції стейка.
7. Збагачені злакові продукти
Багато злакових продуктів збагачені залізом. Збагачені злакові продукти містять 8-16 мг негемового заліза на порцію. Навіть з урахуванням нижчої швидкості засвоєння, це здорова доза заліза в раціоні.
8. Сардини
Вони містять 2,5 мг на порцію, стільки ж, скільки порція стейка.
Якщо ви вегетаріанець, вам слід вживати приблизно вдвічі більше за рекомендовану добову норму заліза (тобто близько 16 мг на день для чоловіків і 36 мг на день для жінок). Це тому, що ви в основному споживаєте негемове залізо, яке важче засвоюється.
Вегетаріанські продукти з найвищим вмістом заліза:
Інші продукти з високим вмістом заліза
Найкращий спосіб отримати залізо - це морепродукти, птиця і м'ясо. У цих продуктах менше заліза, ніж у порції стейка, але вони все одно допоможуть отримати рекомендовану добову норму заліза:
Раніше дієтологиня назвала 12 продуктів, у яких клітковини набагато більше, ніж у вівсянці. Однак, вона порадила не поспішати з додаванням у раціон продуктів із високим вмістом клітковини і розповіла, чим загрожує поспіх у цій справі.