REUTERS

"Медикамент антивірусної дії дозволений фармакологічним управлінням і міністерством охорони здоров'я Італії, але поки не пройшов реєстрацію", - сказали фахівці, повідомляє ТАСС.

За словами лікарів, стан пацієнта поки не критичний, температура тіла зберігається на рівні 39 градусів.

Читайте такожВірус лихоманки Ебола дістався Італії

Відео дня

Медик, перший італієць, якому діагностували БВВЕ, на світанку у вівторок був доставлений на батьківщину літаком. З військового аеропорту в Пратика-ді-Маре його спецтранспортом відвезли в столичну клініку інфекційних та вірусних захворювань "Спалланцані". До речі, що в ЗМІ не повідомляється ім'я хворого.

Зі свого боку, міністр охорони здоров'я Італії Беатріче Лоренцін запевнила в інтерв'ю газеті "Мессаджеро", що цей випадок не становить жодної небезпеки ні для населення, ні для медичного персоналу структури, в яку поміщено пацієнта. Вона оголосила, що у вівторок буде підписано угоду між її відомством і міністерствами оборони і внутрішніх справ про зміцнення санітарної програми з контролю за іммігрантами, що прибувають, особливо по морю.

Крім того, останні поправки до бюджету передбачають виділення додаткових 20 млн євро на боротьбу і запобігання поширенню захворювань, що викликаються смертоносними вірусами. "5 млн отримають прикордонні санітарні служби на посилення контролю на кордонах - в аеропортах і портах. Ще 15 млн передбачається виділити медичним установам, в тому числі, на будівництво окремого карантинного корпусу в "Спалланцані", - сказала міністр.