В дослідженні брала участь тисяча британських підлітків 14 і 15 років \ agenciadenoticias.es

Британські вчені дійшли висновку, що зв'язки між жорстокістю в відеоіграх і проявом дітьми жорстокості в реальному житті немає.

Читайте такожУчені розповіли про позитивний вплив комп'ютерних ігор на мозок геймерів

Як повідомляє Times, якщо якому-небудь підлітку подобається давити перехожих в іграх Grand Theft Auto або зносити голови ворогам в Assassin Creed, згідно з даними дослідження, це не відбивається на його агресивності в повсякденному житті, передає Бі-бі-сі. "Сподіваюся, нам вдасться назавжди покласти край ідеї про те, що відеоігри мають подібний вплив", - наводить газета слова автора дослідження Ендрю Пржибільски з Оксфордського університету.

Відео дня

В дослідженні брала участь тисяча британських підлітків 14 і 15 років. Кожного з них попросили розповісти про використання комп'ютера місяцем раніше і агресію у своїй поведінці. Про агресивну поведінку дітей також були опитані їхні батьки. Вчені використовували класифікацію жорстокості у відеоіграх, прийняту в США і ЄС, щоб виявити зв'язок між жорстокістю в грі, часом, який діти проводять за нею, і їхніми проявами жорстокості в реальному житті. Зв'язок знайдено не було.

За словами Пржибільского, його висновки відповідають даним, раніше отриманим іншими вченими в аналогічних дослідженнях, одне з яких навіть припустило, що жорстокість у відеоіграх, навпаки, сприяє зниженню агресії в реальному житті. У 2014 році вчені з'ясували, що в ті вихідні, коли продажі жорстоких відеоігор досягали максимуму, рівень злочинів із застосуванням насильства скорочувався, повідомляє газета.